Produkty dla włoskie baletnice (1)

Tortille organiczne

Tortille organiczne

Tortille kukurydziane to tradycyjny rodzaj płaskiego chleba, wytwarzanego z masa harina (mąki kukurydzianej) i wody. Główne składniki to masa harina (specjalna mąka kukurydziana traktowana wapnem), woda i czasami sól. Zastosowania kulinarne: Tortille kukurydziane są niezwykle wszechstronne i stanowią podstawę wielu tradycyjnych potraw meksykańskich. Często używa się ich do przygotowania: Tacos: Miękkie tortille kukurydziane wypełnione różnorodnymi składnikami, takimi jak mięso, ser, warzywa i salsy. Enchiladas: Tortille wypełnione mięsem lub serem, zwinięte i zapiekane z pikantnym sosem. Quesadillas: Tortille wypełnione serem i czasami innymi składnikami, następnie złożone i gotowane, aż ser się roztopi. Tostadas: Tortille smażone lub pieczone na chrupko, podawane z fasolą, mięsem, sałatą, serem i innymi dodatkami. Chilaquiles: Kawałki tortilli smażone lub pieczone, a następnie duszone z salsą, często podawane z jajkami, serem i innymi dodatkami.